sâmbătă, 5 septembrie 2015

De ce ISIS nu decapitează evrei?

În acestă postare, nu mi-am propus să iau în derâdere drama unor oameni greu încercaţi de soartă: musulmanii care fug din calea războiului, pentru o viaţă mai bună. Sau doar pentru a trăi. Dar am o întrebare: cât de real este pericolul ISIS?
Aflu din Gândul că Germania se pregăteşte să primească 10 000 de refugiaţi care au plecat sâmbătă, pe jos,  din Ungaria... Eu înţeleg faptul că ungurii i-au ţinut în gara, până s-a făcut de o „livrare” pe măsura „generozităţii” poporului german: 10 000 de oameni.  „Dreptul la azil politic nu are limite”, transmite lumii doamna Cancelar. Zilele astea, chiar m-am întrebat de ce îi ţin ungurii pe bieţii oameni în gară? De ce nu-i lasă să ajungă în Germania? De ce nu-i trimit de unde au venit? De ce nu iau o măsură demnă de o lume civilizată? Unii dintre refugiaţi aveau bani să se cazeze la hotel, nu au fost lăsaţi. Alţii aveau bilete de tren pentru Germania, dar nu au fost lăsaţi să se urce în trenuri. Bilete le-au vândut... Când au plecat pe jos spre Germania, m-am întrebat iar: de ce nu le pun la dispoziţie mijloace de transport, dacă tot îi lasă să plece? Răspunsul a venit astăzi: pentru ca generozitatea poporului german să fie simţită prin toţi porii, mai ales că a intrat prin tălpi... Prin laba piciorului, cum ar spune unii...
Văzând toate astea, nu poţi să nu-ţi pui câteva întrebări: Cât de real este pericolul ISIS? Câtă politică se face pe seama dramei umane? Cât de bine se înţelege Merkel cu Orban şi Orban cu toţi. Asta-i o constatare.
Cu ceva timp în urmă, Ehud Barack, fost premier şi ministru al Apărării în Israel, declara că Israelul poate învinge ISIS în ... DOUĂ ZILE. Alţii de ce nu pot?, se întreba acesta. Chiar aşa, alţii de ce nu pot? Că dacă Israelul poate învinge ISIS în două zile, americanii, de exemplu, ar trebui să rezolve situaţiea în vreo 6 ore, cu pauză pentru gustare. ISIS nu a avut până acum nicio bătălie adevărată, ne mai spune fostul premier. Mai mult, continuă acesta, în realitate, nu sunt mai mulţi de 30-40 000 de oameni. Cam câtă populaţie are oraşul Urziceni, mă gândesc eu.   Dar cum aceste declaraţii vin de la un fost premier, te poţi gândi că bravează, că face şi el politică. Aşa să fie?
În preajma semnării acordului dintre marile puteri şi Iran în domeniul nuclear, actualul ministru al Apărării din Israel, Moshe Yaalon,  declară şi el cam tot la fel: Reţeaua teroristă Stat Islamic, activă în Irak, Siria şi Libia, poate fi învinsă foarte rapid. Deci, nu rapid, ci foarte rapid.  Moshe Yaalon este în funcţia de ministru al Apărării, la o adică, forţat de împrejurări, ar putea ajunge în situaţia de a demonstra cele afirmate, motiv pentru care nu cred că s-a jucat cu vorbele. Nici nu cred că şi-a propus să-l confirme pe fostul ministru. Să fie ori ba asta realitatea?  Să mai privim puţin peste regiunea cu pricina.  Turcia s-a angajat ferm să lupte contra ISIS, dar ce să vezi, a bombardat regiunile locuite de kurzi... Kurzii fiind ăia care luptă pe bune contra ISIS, având ca prim obiectiv apărarea teritoriilor locuite de ei. O întâmplare nefericită? Dacă-l ascultăm pe Moshe Yaloon, nu. Acesta tocmai a acuzat Turcia că deşi pretinde că luptă contra teroriştilor Stat Islamic, în realitate, cumpără petrol de la ei, adică îi finanţează... Cum s-ar spune, ar vrea puţin ISIS şi prin regiunile locuite de kurzi. Coroborând această zicere cu acţiunea de bombardare a teritoriilor kurde de către armata turcă, eu aş spune că adevărul este evident. Dar să nu ne pripim, mai cercetăm.
ISIS a capturat şi decapitat englezi, francezi, danezi, americani,japonezi, iordanieni, saudiţi etc, niciodată evrei. Cel puţin până acum, nu am văzut evrei în genunchi, îmbrăcaţi în portocaliu, la umbra teroristului. Să fie o întâmplare? În războiul ăsta eu nu cred în întâmplări. Şi atunci, ce să fie? Frica? Eu cred că da. Frica de o armată adevărată. Mai sus am citat din fostul ministru al Apărării din Israel care spunea că ISIS nu s-a luptat până acum cu o armată adevărată. Se pare că nici nu vrea, chiar se fereşte. Noi nu ştim dacă Israelul ar intra în războiul ăsta, poate că nu, dar nici ei nu ştiu şi, FOARTE IMPORTANT, nimeni nu ştie, nimeni nu le-a garantat. Cine putea să le garanteze? Păpuşari mondiali, evident.  Privindu-i  pe teroriştii ISIS, ai zice că ei gândesc prin lama cuţitului, dar nu este aşa. Oarece organizare au şi ştiu foarte bine ce nu au voie să facă. Cum ar reacţiona criminalii ăştia dacă toţi cei capturaţi s-ar declara evrei? Ar fi interesant, nu? Există un caz, oarecum hazliu, dacă este adevărat, dar respectivul era arab şi s-a declarat agent Mossad, Said Ismail Muslam... Said în arabă înseamnă fericit. Fericitul Ismail. Nu a fost decapitat.  Repet, nimeni nu ştie dacă Israelul ar intra într-un asemenea război, eu chiar înclin să cred că nu, dar ISIS nu încearcă nici măcar să-l provoace, pentru că,  cine ştie?, dacă urmează Furtună în deşert II, III şi IV, până la victoria finală. Unde mai pui că o asemenea victorie ar reabilita imaginea Israelui în lume. De americani, francezi, germani sau britanici n-au nicio teamă... Şi nici de turci, mai ales că ăştia luptă contra ISIS dar bombardează teritoriile kurde. State puternice, fara indoiala.

Q.E.D.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cati evrei umbla prin state islamice? Asa, de curiozitate....

Constantin Veroiu spunea...

Mulţi... Până şi-n Iran există o mulţime de evrei. Iranul fiind considerat cel mai mare duşman al Israelului.