sâmbătă, 4 iunie 2016

INVESTIGAŢIE! Horscopul diluat de Hexi Voropchievici (Ce noroc ai la bani, in functie de ziua nasterii)

Scăpaţi din chingile comunismului, mulţi români au descoperit moaştele, horoscopul, Coca Cola, fast-food-ul  şi curele de slăbire (fără sport). Alţii, mai pragmatici, au realizat că aceste preocupări sunt mine de aur şi au început să livreze... Unii au rămas cu iluziile, alţii cu banii.

Astăzi, am hotărât să mă ocup de astrologie (horoscop).

Fac menţiunea că nu am nicio competenţă în materie, nu vă aşteptaţi să vă vorbesc despre Marte retrograd, Venus la menopauză, profesorul Saturn, Chiron şi burlacii.

De ce am ales astrologia? Simplu: este „sportul” preferat al celor care au condus/ conduc lumea. Apropo, uneori ne întrebăm de ce arată lume în halul ăsta...

Pentru că nu mă credeţi pe cuvânt, am să dau câteva exemple:

-       Roland Reagan nu lua nicio decizie fără să-şi consulte astrologul (Joan Quigley), după cum mărturiseşte Donald Regan, şef cabinet la Casa Albă între anii 1985-1987, în cartea sa For the Record. R. Reagan a condus lumea, nu doar SUA. În timpul său, SUA a devenit singura superputere mondială.
-       Churchill o consulta pe … prezicătoarea în stele Barbara Harris. Churchill este cel care a aprobat planul de divizarea a Europei la Yalta… Bine, el consulta şi sticla de whisky, dar asta este o altă poveste.
-       Stalin, colegul lui Churchill, cum ar spune Zgonea, a decis ca Stalingradul să fie locul unde va bloca ofensiva germane, după ce s-a consultat cu prezicătorul Wolf Mesing.
-       Hitler, Himmler, Hes şi Goebbels erau clienţii astrologului german Eric Hanussen.

Putem merge şi mai mult în istorie, situaţia este aceeaşi: conducătorii lumii au consultat astrologii şi au luat decizii în funcţie de zicerile acestora. Le intra Marte în casa cutare, rădeau o ţară, o civilizaţie sau  divizau un continent…Nu avem garanţia că astăzi lucrurile stau altfel. 

În exemplele de mai sus am uitat să-l amintesc pe Rasputin… Este greu de spus cine a condus Imperiul Ţarist în acele vremuri: el sau Ţarul Nicolae al II-lea.

Am făcut această introducere pentru a vă demonstra că astrologia nu este o distracţie, un amuzament. Dacă ne luăm după Sharter Oxford English Dictionary, astrologia este arta de a evalua influenţa ocultă a astrelor asupra treburilor oamenilor. Wow!

Dar să revenim la investigaţia pe care o anunţam în titlul postării.

Citesc pe internet articolul “Ce noroc ai la bani, în funcţie de ziua naşterii” de Mihai Voropchievici, acest Mama Omida a numerologilor din România. Nu există televiziune, ziar sau revistă în care să nu apară. Cred că este marcă înregistrată. Nu mă refer la un nimeni pe lume. Este un om recunoscut în branşă. Cred că face şi bani frumoşi... Ce ne spune domnul Voropchievici în acest articol? Că eşti predestinat să fii bogat sau sărac, în funcţie de data naşterii şi ne învaţă cum să ne calculăm cifra: ziua naşterii + 1. Eşti născut pe 21 ale lunii, atunci cifra ta este 4 (2+1+1). Eu sunt născut pe 21, deci am cifra 4.  

Redau mai jos zicerile acestui domn, ştiu că sunteţi curioşi, apoi voi expune investigaţia mea.

Cifra 1 este numarul psihic total, este numarul liderului absolut. Este cel care stie sigur sa isi creeze o forma de subzistenta, stie sa munceasca sa aduca valoare in tot ce face. El are nevoie de bani pentru hrana spirituala. Da bani pe carti si pe alte materiale ca sa isi satisfaca necesitatile pur sufletesti. Va detine monopolul in tot ce face. Banii sunt o necesitate pentru el ca sa indeplineasca anumite scopuri
Cifra 2 este al naibii de paguboasa. Fiind o cifra duala, persoana care are cifra 2 cauta mereu bani. Daca are prea multi bani, nu stie ce sa faca cu ei si ii cheltuie in mod iresponsabil.
Cifra 3 ofera de toate. Persoana care o are trebuie sa fie ordonata, sa nu se imprastie prea mult. Are idei fantastice, dar atunci cand nu este consecvent, banii pot disparea. Trebuie sa invete sa ii multiplice. Are deseori robleme cu administrarea bugetului.
Cel care are 4 cifra banilor, toata viata va castiga bani printr-un efort imens. 4 inseamna un grad de saracie mai mare, persoana care are aceasta cifra traieste modest
Cifra 5 este mijlocul dintre 1 si 9. Cel cu cifra 5 este prin excelenta versatil: stie de toate, face de toate. Poate sa se remarce in orice domeniu. Se poate imprastia peste tot, isi foloseste calitatile native cu scopul de a excela in orice profesie. Persoana este supusa unor karme mari, deci trebuie sa invete sa isi gestioneze bine bugetul. Nu trebuie sa isi conditioneze imprumuturile.
Cifra 6 se multumeste cu un castig modest. El se multumeste cu putin, desi poate avea mare noroc la bani. Aceasta persoana are asigurat un trai decent. Providenta ii ofera posibilitati nenumarate de supravietuire ca sa nu existe discrepante in privinta castigurilor.
Persoana cu cifra 7 e mai ciudata. Are tendinta de a intra in lucruri mai putin corecte, ilicite. Vrea sa castige suplimentar prin metode destul de periculoase. Poate intra pe incidente fantastic de grele.
Persoana cu cifra 8 are un viitor magic din punct de vedere material. Trebuie sa isi pastreze in permanenta echilibrul financiar. Nu trebuie sa fie lacom. 8 este numarul afaceristilor, al oamenilor omnipotenti, al celor care au idei care revolutioneaza lumea.
Persoana cu cifra 9 este multumita cu suma pe care o primeste. Are o bucurie nestavilita sa fie altruista. Va imparte mereu cu cei care sunt mai saraci. 9 are si ea extremele sale. Trebuie sa isi pastreze echilibrul in buzunare.

După cum puteţi observa, eu mă regăsesc la numărul 4: un grad mai mare de sărăcie. Mai sărac decât săracii. Ghinion, zic. Dar hai să văd în ce companie mă aflu? Şi caut pe internet personae născute pe 3, 12, 21 şi 30 ale lunii. Toate fiind numărul 4. Ce găsesc? Rinat Ahmetov (21 sept), unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucraina; Dinu Patriciu (3 august), unul dintre cei mai bogaţi oameni din România; Alfred Nobel (21 oct), fără comentarii, Robert Turcescu (3 mai), unul dintre cei mai bogaţi ziarişti… Crin Antonescu (21 sept.). Ce asemănare este între mine, Crin Antonescu şi Ahmetov sau Patriciu? Să ne înţelegem, Ahmetov are 49 de ani şi este miliardar în euro… Dinu Patriciu a fost cel mai bogat roman. Despre ce grad de sărăcie se poate vorbi în cazurile astea?

Fiind uimit de rezultatele de mai sus, am perseverat în căutare…
Cine se află la numărul 8? Cifra afaceriştilor. Şi caut persone născute pe 7, 16 şi 25 ale lunii… Ce găsesc? Teoctist (7 feb), Gigi Becali (25 ian), Elisabeta I (7 sept), Vladimir Putin (7oct.), Diana Lupescu (7 oct) şi … maică-mea (16 sept)… Maică-mea este caznică, împarte pensia cu taică-miu.

Bine, zic. Dar la numărul 9, cei care se mulţumesc cu suma pe care o primesc şi sunt altruişti, cine se află?  Era să cad de pe scaun. Al Capone (17 ian), Cristi Borcea ( 17 ian), Maica Tereza (26 aug) şi Papa Francisc (17 dec)… Ce legătură este între Al Capone şi Maica Tereza? Să ne explice domnul Voropchievici. Mă rog, cică numărul 9 are extreme. Dacă ai numărul 9 şi de duci să-l consulţi pe domnul V, o să-ţi spună că o să fii ca Maica Tereza sau Al Capone… Ai înţeles tot. Dacă nu o să fii un criminal, atunci o să fii un om de bine. Dacă nu este rău, atunci este bine. Hagi a fost genial: Să fie bine, să nu fie rău.
Nu mai pot, spun. 

Dar hai să vedem şi numărul 2: oameni care nu ştiu ce să facă cu banii. Având în vedere experienţa de mai sus, tastez Bill Gates … 28 OCTOMBRIE. ESTEEE! Bill GATES, un prost administrator. Hai, bre… Dă-o-n colo de treabă, dacă nici Bill nu este un bun administrator…
Dar taică-miu (9 apr, 1 300 lei pensie), unde-i el? Păi unde să fie, la numărul 1 cu Ion Ţiriac ( 9 mai), George Copos (27 martie) şi Gică Popescu (9 oct)…
Nu se poate, zic,. Maică-mea în rind cu Becali şi taică-miu cu Ţiriac, iar eu la numărul 4, cu Ahmetov? Dar nu cu averea lui Ahmetov…

Mă pregăteam să închei investigaţia, când mi-am dat seama că nu am date cu privire la cei care se află la numărul 7: iliciţii. Infractorii… Cine se califică?, zic. După domnul Voropchievici, cei născuţi pe 6, 15 şi  24 ale lunii. Dau căutare pe Google şi… Emil Hossu (24 nov), Victor Ciutacu (15 mai), Mircea Badea (24 feb), Grigore Antipa (24 nov), Vasile Goldiş (24 nov), Aurel Vlaicu ( 6 nov), Ioana D Arc (6 ian), Hristo Botev (6 ian), Sigmund Freud (6 mai), Tia Şerbănescu (24 oct), Draga Olteanu Matei (24 oct.), Iosiv Sava (15 feb), Galileo Galilei ( 15 feb), Titu Maiorescu ( 15 feb), SULEIMAN MAGNIFICUL (6 NOV) şi TONY BLAIR (6 MAI). După cum observaţi, Blair şi Suleiman par nişte excepţii de la regulă, nu regula.

Mai aveam nişte neclarităţi: Fane Spoitoru şi Sorin Ovidiu Vântu la ce număr se află? La 6… 5 iunie şi 23 noiembrie. Se mulţumesc cu un câştig modest…

Deşi poate părea distractivă analiza mea, să ştiţi că nu este aşa. Vă mai amintiţi de Băsescu, Geoană şi flacăra violet? Oamenii ăştia pot ajunge în cele mai înalte sfere ale puterii! Voropchievici, într-o zi, ne poate decide viitorul. Şi vai de noi.


Niciun comentariu: